Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 11. szombat Ferenc napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Süss fel tegnap! Lakihegy Rádió
Ágyásszegély ötletek: így dobd fel a kertedet!
Elválasztó
Hírek » Támogatott tartalom » Ágyásszegély ötletek: így dobd fel a kertedet!
Elválasztó

A kertek rendezése során az ágyásszegélyek kiválasztása és elhelyezése kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy végül milyen környezetet alakítunk ki otthonunkban. Nemcsak esztétikai szempontokat képviselnek, hanem nagyon sok funkcionális előnnyel is bírnak, hiszen segítenek abban, hogy a különféle növényeket jól elhatároljuk és egy átlátható kertet hozzunk létre gyomok nélkül. Cikkünkben néhány kreatív ötlettel segítjük az ágyásszegélyek kialakítását és megismerkedünk pár ágyásszegéllyel is.

Alapanyagok

 

Fa kerti szegélyek

 

A fa egy időtlen választásnak bizonyulhat, amely már most is nagyon sok kertben megtalálható. Készíthetünk egyedi fa szegélyeket, de vásárolhatunk az üzletekben is. Fenyőfából és bükkfából is készülhetnek ezek az ágyásszegélyek. A Profibarkács ágyásszegély kisokosa erre is kitér bővebben. A kész kerti szegélyeket érdemes még otthon felületkezeléssel ellátni, mint például lazúrral vagy gombaölővel, így meghosszabbíthatjuk az élettartamát. A műanyag elemekkel ellentétben itt a gyom biztosan át fog törni a szegélyeken, így ezt a megoldást azoknak ajánljuk, akiknek elegendő idejük jut a gyomlálásra.

 

Műanyag szegélyek és szettek

 

Ez a típus egyre elterjedtebb, hiszen sokaknak egyre kevesebb idejük jut a kertekre. Egy fa szegéllyel ellentétben ez a típus egyáltalán nem igényel utánfestést vagy egyéb gondozást. Könnyedén telepíthetjük és ha újrahasznosított anyagot választunk, akkor a környezettudatosságunknak is hangot adhatunk. Számtalan színben érhető el, így a barnás árnyalattól kezdve egészen a zöldes árnyalatig válogathatunk a színek közül. További előnye, hogy rugalmasak, így akár különféle íveket is formálhatunk segítségükkel. Sokkal kreatívabb lehetőségeket kínál, mint egyéb, más szegélyek. Alapanyagát tekintve rugalmasabb és kevésbé rugalmas termékek közül választhatunk, de ha kreatívak szeretnénk lenni, akkor a rugalmas verziót érdemes megvásárolnunk. A téli hideg és jeges időjárás, valamint a jégeső hamar kárt tud tenni benne, így nem minden kertben kínál jó megoldást a szegélyek kialakítására.

 

Tippek

 

Virágos kőkert

 

A kő és a virágok kombinációja tökéletesen alkalmazható, ha színes virágainkat egy kövekkel borított kertben szeretnénk elrendezni. A kő természetes textúrája és a színes virágok színpompás látványt fognak nyújtani és sokkal érdekesebb és egyedibb lesz a kertünk.

 

Ágyásfal a domboldalban

 

Nagyon sok kert dimbes-dombos, így itt az ágyásfalakat is különleges módon kell kialakítani. Kőfalakat vagy teraszokat építhetünk, majd ezt körbevehetjük az ágyásszegélyekkel, így egy lépcsőzetes kialakítást érhetünk el. Az egyes szintekre eltérő növényeket ültethetünk, amelyekben növényfajtától függően akár egész évben gyönyörködhetünk.

 

Beton és kavics kombinációja

 

Modern és elegáns megjelenést nyújt ez a megoldás. A betonblokkok stabil struktúrát biztosítanak, míg a közöttük elhelyezett kavicsok az érdekes látványért felelnek. Többféle méretben is választhatunk kavicsokat, így szabadon és kreatívan alakíthatjuk ki kertünket.

 

Sziklakert hatás

 

Ehhez a megoldáshoz megint csak kövekre és kavicsra lesz szükségünk. Hozzunk létre sziklakerteket, amelyeket jól kombinálhatunk a különféle elemekkel. A növények között elhelyezett kövek természetes hatást fognak kelteni.

 

Térkővel körbevett ágyások

 

A térkövek többféle színben és formában vásárolhatók meg. Használatukkal egy egyedi és szemet gyönyörködtető hatást érhetünk el. A szabályos elrendezés szimmetriát fog biztosítani kertünkben, amely így rendezett hatást kelt.

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Szigetszentmiklóson a Petőfi utca 20-szám alatt.

Speciális igényeiről telefon kérhet információt a 0620-342-53-92-es számon.

borbelypeterne64@freemail.hu

https://www.facebook.com/BorbelyTuzep

Várjuk szeretettel!

Hagyományos kovászos technológiával készül minden pékárunk.

Jelszavunk: Ahény kenyér, annyi asztal.

Friss, pékáru, retro kínálat - vigyázunk az egészségre, törődünk a vásárlókkal.

Megtalál minket: szigetszentmiklósi, ráckevei, kiskunlacházi és érdi üzleteinkben, valamint a szigethalmi piacon és Pesterzsébeten a Tátra téri piacon. 
Megnyitottuk új üzleteinket a szigetszentmiklósi-, és az érdi piac területén!

Térségünkben számtalan kedvező ajánlattal várja a lakosságot a PR-TELECOM.

Cím: 2315 Szigethalom, Mű út 3.

Honlap: https://pr.hu/

PR-TELECOM. Tévé, internet, telefon.

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink