Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. május 11. szombat Ferenc napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Sztárportré- Ismétlés Lakihegy Rádió
Hogyan takarítsak meg pénzt? Megtakarítási tippek tanácsadótól
Elválasztó
Hírek » Támogatott tartalom » Hogyan takarítsak meg pénzt? Megtakarítási tippek tanácsadótól
Elválasztó

Anyagi biztonságod megteremtésének legoptimálisabb eszközét megtakarításaid jelentik, ezért erre a kérdésre érdemes mindig kiemelt figyelmet fordítanod. Befektetéseid megtervezésénél tanácsos külön kezelni egyes céljaidat, hiszen egész másképp kell eljárnod egy rövidtávú lekötés, illetve egy nyugdíjcélú öngondoskodási forma megválasztásánál. Utóbbira tanácsos nagy hangsúlyt fektetni, hiszen a hazánk társadalombiztosítási rendszere már jó ideje egyre ingatagabb lábakon áll. Ennek hatásait nem csak az állami egészségügyben érzékeljük, hanem a nyugellátás kapcsán is.

Az elkövetkezendő évtizedekben ugyanis nem csak a reálértékek csökkenésével, de a korhatár folyamatos emelkedésével is számolnod kell majd. Szerencsére a kötött célú öngondoskodási formák segítségével időben felkészülhetsz a várható nehézségekre és minél korábban vágsz bele, annál egyszerűbb dolgod lesz. Ezért is érdemes időben foglalkozni a nyugdíjbiztosítás kérdésével. Tudniillik a hosszabb futamidő itt neked kedvez, hiszen a kamatos kamat magasabb hozamot eredményez, ráadásul így a havi díjtételek sem lesznek jelentősek.

Megtakarítás nyugdíjbiztosítás segítségével - ezekre figyelj!

Hazánkban jelen pillanatban három olyan konstrukció is elérhető, amikre állami támogatást tudsz igénybe venni. A biztosítói módozat mellett ilyen az önkéntes nyugdíjpénztár, illetve a nyugdíj előtakarékossági számla is. Mindegyik rendelkezik előnyökkel és hátulütőkkel egyaránt, ám okkal a nyugdíjbiztosítás az egyik legnépszerűbb mind közül. Egyfelől ez a forma rendelkezik egy kockázatviselési szolgáltatással is, azaz ha veled időközben történne valami, akkor az általad megnevezett kedvezményezett villámgyorsan hozzáférhet a fedezeti összeghez. Emellett az is döntő befolyással bíró szempont, hogy egyedül erre a konstrukcióra nincs hatással a nyugdíjkorhatár esetleges későbbi megemelése. Tudniillik a kifizetés itt a szerződésed megkötésekor érvényben lévő időponthoz kötött. Mielőtt azonban egy adott ajánlat mellett döntenél, feltétlenül vizsgálnod kell kockázatvállalási hajlandóságodat, az elvárt kamat mértékét és persze az sem mindegy, mekkora összeget kívánsz erre a célra rendszeresen félretenni. Ugyanakkor szem előtt kell tartani azt is, miszerint a megtakarításaink kapcsán is kardinális jelentőséggel bír portfóliónk diverzifikálása. Ez pedig nem csupán a nyugdíjcélú öngondoskodási formák vonatkozásában van így, hanem az egyéb befektetéseink esetében is.

Lekötött betét - a biztonságos alternatíva

Akár rövid-, akár hosszútávra keresed a megfelelő eszközt megtakarításaidhoz, mindig ugyanazon szisztéma szerint érdemes tervezned. Elsőként azt kell vizsgálnod, mekkora összeget tudsz nélkülözni és mennyi ideig. Ez ugyanis alapjaiban határozza meg, hogy milyen konstrukció lesz az ideális számodra. Ugyancsak kardinális kérdés jelent a kockázat mértéke is, illetve az is nagyon sokat nyom a latban, hogy aktívan szeretnél-e foglalkozni a pénzügyi döntések meghozatalával. Időnként olyan megoldásra van szükséged, ami rövidtávon is alkalmazható, nem jár semmiféle rizikóval és a pénzedhez bármikor hozzáférhetsz, korlátozások nélkül. Ez a lekötött betét egyik legnagyobb előnye. Ráadásul a mostani kamatkörnyezetben egyre népszerűbb is ez a forma, hiszen már pár hónap alatt is szemmel látható hozam érhető el a segítségével. Ugyanakkor a lekötött betét csak egy lehetőség a sok közül, hiszen érdemes számolnod az állampapírokban, vagy épp a kötvényekben rejlő potenciállal is. Egy megfelelően diverzifikált portfólióban pedig a magasabb kockázatú növekedési eszközöknek is helye lehet. Megtakarításaid összeállítása tehát egy sok összetevős feladat, ami nagy tapasztalatot kíván. Emiatt a legbölcsebb, amit tehetsz, hogy a folyamathoz szakértő segítségét kéred.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

A Csepel-sziget élményszigete, a termálvíz és a Kevei Gyógyvíz egész éves ölelésében:

Aqua Land Ráckeve - Élmény minden cseppjében!

 

Gyógyászat

Wellness

Szaunakultúra

Strand

Szállás

 

Az Aqua Land komplexuma, közel 5 hektáros területen, kültéren és beltéren egyaránt biztosítja a termálvíz és a gyógyvíz adta gyógyító és termális élményeket, Vendégei számára.

Egyes részlegeink állandó, más részlegeink időszakos üzemeltetésével biztosítjuk az évszaknak megfelelő komplex, gyógyító-, és wellness élményeket. Az utó-, és előszezonban fedett részeink üzemelnek - Fedett Fürdő, Vitál Központ, Masszázsvilág, III. számú kültéri gyógyvizes medence, I-es kültéri termálvizes élménymedence (péntek és szombat esténként vízi mozival)  - , főszezonban kiegészül a szabadtéri stranddal és a kapcsolódó egységekkel. Szálláshelyeink - Thermal Camping és Faházas Villapark - egész éves nyitva tartással és fürdőnk szolgáltatásaival várják a hozzánk látogatókat.

 

Facebook:

https://www.facebook.com/aqualand.rackeve

https://www.facebook.com/thermalcampingaqualand

www.aqua-land.hu

Sárosi Optika Szigetszentmiklóson, a Losonczi utca 1-ben, és Ráckevén, a Kossuth Lajos utca 11. szám alatt. Telefonszám: 06/24 467-179

Sárosi Optika - Láss Többet a világból!

Mintavételi lehetőségek Szigethalmon, és már Dunaharasztin is!

Szakképzett, és tapasztalt kollégák.

Többszáz elégedett páciens!

Várandóssági-, hormonális-, diabetológiai-, endokrinológiai-, vagy tumormarker vizsgálatok!

Ne várakozzon hónapokig, gyorsítsa fel kivizsgálását kész lelettel!

https://toldimed.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink